Matematik

nemt opgave er næsten færdig!

01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

Hejsa allesammen er igang med at løse log ligning og er  lige gået i stå her hvordan kan jeg komme videre ?

log(4+x)+log(x-4)=log4
4+x/x-4=4 <=>
4+x=4x-16 <=>
????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

x = 2*√5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Isomorphician

log(4+x) + log(x-4) = log(4)

log((4+x)(x-4)) = log(4)

log(x2 - 16) = log(4)

.....


Svar #3
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hmm... hvordan kan jeg så forsætte? facit :  x = kvadratroden af 20


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

x- 16 = 4

x2 = 20

løs nu x


Svar #5
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: nemt opgave er næsten færdig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.