Matematik

reducering af udtryk

01. oktober 2008 af Milldirt (Slettet)

Jeg sidder og bokser lidt med at reducere følgende udtryk:

((x+h)^2)-h(h+2x)

Nogen som kan hjælpe mig?

Mvh. Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

1) (x-h)2 → brug kvadratsætningen!

2) - h(h+2x) → gang ind i parentes


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

... rettelse.

(x+h)2  .... benyt dog stadig kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + 2ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af Isomorphician

(x + h)2 - h(h + 2x) =

x2 + h2 + 2hx - h2 + 2hx =

....


Svar #4
01. oktober 2008 af Milldirt (Slettet)

dvs. at facit bliver x^2+2hx+2hx? altså x^2+4hx?

For i den facitliste jeg har fundet herinde (som blev lagt ind i maj) står der er det skal blive x^2.........


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2008 af Isomorphician

#4

Det er fordi jeg har tastet forkert.

Den sidste parentes giver selvfølgelig -h2 - 2hx, hvilket giver det ønskede resultat.


Skriv et svar til: reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.