Matematik

hensyn

02. oktober 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, jeg har en opgave her der driller, ved ikke helt hvordan jeg skal gøre ?

løs ligningen med hensyn til a

a3(b3)3

----------  = 1          hvor 0 < a

b2(a4)5

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

(a3(b3)3)/(b2(a4)5) = 1

⇔ (a3b9)/(b2a20) = 1

⇔ b7/a17 = 1

⇔ a17 = b7

⇔ a = (b7)(1/17) = b(7/17)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

for a,b ε R.


Svar #3
02. oktober 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, det forstår jeg godt.

så her jeg sådan en her jeg skal reducere kan du hjælpe:)

-3(-2x+3y)(-2x-3y)-3(2x-2y)2-2y(3x+3y-1)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2008 af c_aastrup

Tricket til dit første spørgsmål er at bruge de kendte portensregneregler

Dit andet spørgsmål handler om at bruge kvadratsætningerme. Jeg får


Svar #5
02. oktober 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Ja, dem kender jeg godt, jeg prøver mig fram. :)

Så har jeg en mere her, som du måske kan forklare, hvordan jeg skal gå ind og aflæse.?

Figuren viser grafen for funktionen f

Løs ved aflæsning ligningen f`(x) = -0,3

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2008 af c_aastrup

Idéen til dit spørgsmål 2 er

og så sætte ind og reducere.

Og til dit spørgsmål 3 skal du finde et punkt på f hvor hældningen af kurven er -0,3


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Lad mig lige korrigere c_aastrup, idet

-3(-2x+3y)(-2x-3y) - 3(2x-2y)2 - 2y(3x+3y-1)

⇔ (27y2 - 12x2) - (12x2 + 12y2 - 24xy) - (6y2 + 6xy - 2y)

⇔ -24x2 + 9y2 + 18xy + 2y


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

# 1 er ikke helt rigtigt.

a^17 = b^7 
a*10^17 = b*10^7
a = b* 10^(7-17)

Ikke som i #1 forslået (7/17).


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#8.

Reevaluate your math, pal...


Svar #10
02. oktober 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

så resultatet er ved den her opgave

a3(b3)3

---------- = 1    hvor 0 < a

b2(a4)5
 

Det der eller hvad?

a = b* 10^(7-17)


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

ehm. #9

mig bekendt gælder
a^x / a^y = a^x-y

?? Den formel er du ikke bekendt med??


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#11.

Jo dah - men det har ingen relevans ift. den givne opgave. Jeg er godt nok ikke civilingeniørstuderende, men prøv lige at kigge dine udregninger igennem igen. ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

# 11. Point taken.

Det er rigtig nok.


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

# Det er rigtig hvad han har gjort i #1 se bort fra min fejlagtige anskuelse i #8


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

God jul og fortsat god lillefredag. Nu har jeg udgivet Brugbare-point til alle pga. julens nærmelse. Skåål!


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. oktober 2008 af c_aastrup

Pokkers. Jeg regnede forkert. Jeg burde have begrænset mig til at sige "brug kvadratformlerne".


Skriv et svar til: hensyn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.