Matematik

Funktion - værdimængde

02. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

En funktion f  er givet ved:

f(x)=-3x^2-12x+5

Bestem værdimængden for f?
Hvordan er det nu lige man bestemmer en værdimængde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af mathon

grafen for f(x) er en grennedadvendende parabel, som har et maksimum = toppunktets 2.koordinat

d = b2 - 4ac = (-12)2 - 4(-3)*5 = 204

-d/(4a) = -204/(4*(-3)) = 17

Vm(f) = ]-oo;17]


Skriv et svar til: Funktion - værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.