Matematik

opgave u. hjælpemidler, nulpunkter

02. oktober 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Hej, håber der er nogen der kan hjælpe med den her opgave uden hjælpemidler

En funktion f er bestemt ved forskriften:

f(x) =  x - e^x

Gør rede for, at f ikke har nogle nulpunkter.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentier, sæt lig nul. Udregn f(x) for den værdi, du får ud af det. Benyt dette til at sige, at den ikke har nogen nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af mathon

grafen for y = ex ligger over grafen for y = x

hvorfor

x-ex <0 for x € R


Svar #3
02. oktober 2008 af Optimus Prime (Slettet)

hmm, er ikke helt sikker på jeg er med.. hvis jeg differentierer den får jeg f´(x) = 1-e^x... Hvis jeg sætter den lig med 0 skal jeg jo have e^x til at give 1. Dette blir den kun hvis x er 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Ergo har den vandret tangent i x=0 - find nu f(0).


Svar #5
02. oktober 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Aaah, nu er jeg med.. den har maks i x = 0.. og f(x) er negativ.. Tak for hjælpen.. så skal jeg bare lige lave fortegnbestemmelse..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Præcis! :)


Skriv et svar til: opgave u. hjælpemidler, nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.