Matematik

substitutioner SVÆRT

02. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

Bestem følgende integraler ved substitution

∫0(nedre),1(øvre) 4(1-x)^3dx

jeg vil være UTROLIG taknemmlig hvis en gider forklare det trin for trin. jeg skal have styr på det ellers er jeg færdig.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Start med at beregne det ubestemte integrale:

∫4(1-x)^3dx

u=1-x

du/dx=-1 <=> -du=dx

∫4(u)^3-du = -4∫u^3du = -4(1/4)u^4+k = -u^4+k = -(1-x)^4+k

Nu sætter du bare k=0, så det ikke generer.

Altså:

01∫4(1-x)^3dx=[-(1-x)^4]01


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#1.

Don't carry coal to Newcastle.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2008 af mathon

∫4(1-x)3dx = 4∫((-1)(x-1))3dx = 4∫((-1)3(x-1)3)dx = -4∫((x-1)3)d(x-1) = -(x-1)4 + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2008 af mathon

-(x-1)4 + k = -(1-x)4 +k


Skriv et svar til: substitutioner SVÆRT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.