Matematik

To linjer der står vinkelrette på hinanden?

02. oktober 2008 af Wunderkind (Slettet)

Hej,

jeg skal lige have bekræftet  noget, hvis man regner skalarproduktet ud og det giver 0, så står linjerne vinkelrette på hinanden ikk?

Så kan man vel godt bruge den til at regne a ud, når jeg kender det andet a samt de to b'er hvis i forstår, og sætter det så ligmed 0, og isolerer så det a jeg ikk kender, så regne a ud på den måde? hvis i forstår :P


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Skalarproduktet mellem to vektorer er nul netop når de to vektorer er venkelrette på hinanden.

Det sidste du spørger om forstår jeg ikke.


Svar #2
03. oktober 2008 af Wunderkind (Slettet)

har vist også formuleret mig meget indviklet :p

Skriver lige opgaven i stedet, så kan det være det forståes bedre :P

I et kordinatsystem er en linje l bestemt ved ligningen : x + 3y - 100 = 0

Og en linje m Bestemt ved ligningen : ax - 5y + 1 = 0

Hvor a er en konstant.

Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.

Hmm.. tror jeg har misforstået opg. så, hvordan skal det så regnes ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

l har hældningen -1/3 og m har hældningfen a/5. Linjerne er vinkelrette når produktet af de to hældninger er -1.

-1/3·a/5 = -1

a=15


Svar #4
03. oktober 2008 af Wunderkind (Slettet)

Nå ja :p

det jeg gjorde før, fik jeg det til -15 :P

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: To linjer der står vinkelrette på hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.