Matematik

HJÆLP til en opgave

05. oktober 2008 af IamMe (Slettet)

Funktionen f er givet ved forskriften: f(x) = x4-5x2+4

1. Gør rede for, at punktet (2,1) ikke ligger på grafen for f.

Det opluses at x = -1 og x = 1 er nulpunkter for funktionen f

2. Bestem de øvrige nulpunkter for funktionen f


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

a)
24 - 5*22 + 4 = 0 ≠ 1

b)
f(x) = x4 - 5x2 + 4 = (x+1)(x-1)(x2-4) = (x+1)(x-1)(x+2)(x-2)


Skriv et svar til: HJÆLP til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.