Matematik

at finde r!

05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Jeg sidder med en forskrift: f(x)=2,4·1,18x

Jeg skal finde ud af hvormange procent f(x) stiger når x vokser med 23.

Problemet er så at vi KUN og KUN har lært følgende måde:

r=(a-1)·100

Og jeg har prøvet og prøvet, men det passer bare med den måde!
 

Er det slet ikke muligt?

Jeg ved ud fra læsning at man kan bruge en formel for dne relative tilvækst, men den formel har vi ikek lært endnu, og hvis jeg så bruger den får jeg nok tæk af læren, så...

Kan det gøres på måden r=a-1*100??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97569


Svar #2
05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

#1

Såfremt det passer får jeg:

(1,1823-1)·100=4400,76%

Er det ikke lige lovligt højt nok?


Svar #3
05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Anyone? Det haster lidt!


Svar #4
05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Det ville rart hvis en eller anden kunen svare, jeg skal også have lavet en rapport til i morgen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2008 af mathon

(1,1823-1)·100% = 4400,76% er rigtig

"Er det ikke lige lovligt højt nok?"

det er overraskende de første gange, man beskæftiger sig med eksponentielle udviklinger,
men
den eksponentielle udvikling er for a>1 netop karakteriseret ved en "voldsom" y-stigning for en "beskeden" x-tilvækst


Skriv et svar til: at finde r!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.