Matematik

Eksponentielle Udviklinger

05. oktober 2008 af jansørensen (Slettet)

Om den eksponentielle udvikling f oplyses at, grafen går gennem punkterne:

(0,8) og (5,4)

Bestem en regneforskrift for f samt halveringskonstanten

Nogen der lige vil hjælpe med denne?

Forstår ikke lige hvordan man skal kunne finde forskriften ud fra de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Se http://peecee.dk/upload/view/134033 for gode vejledende eksempler.

Fortsat god aften

Mvh. Dan


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

y = b*ax

8 = b*a0 = b
4 = 8*a5

(1/2) = a5

a = (1/2)1/5 = 0,870551

konklusion:
y = f(x) = 8*0,870551x


Skriv et svar til: Eksponentielle Udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.