Matematik

hjælpe. til 2D vektore

06. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

hej, er gået i stå. og har sidet med denne opgave i 2 timer, og kan ikke udregne det.

En linje L har har ligningen. 3y-2x+7=0

bestem en parameterfremstilling for linjen m gennem punktet (1, 2) parallelt med lenjen L

hvis nogen kan hjælpe. ville jeg være glad


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af -Lisa (Slettet)

find først normalvektoren: som er -2 over 3 (vved at kigge på ligningen, da ligningen er af formen ax+by+c=0

så bare indsætte i den formel for parameter fremstilling du har. Du har faktisk fået alle informationer foræret :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

nv = -2 over 3.... vælg værdi af x0...  x0 = 10

Vi bruger ligningen som #1 nævner: -2 * 10 + (3) * y0 + 7 = 0

y0 = 6,5

(x,y)= (1,2)+ t*(3,-2)                        x(t) = 1 + 3t                    y(t) = 2 - 2t

3y(t)-2x(t)+7=0

t = 11/12

(x,y) = (1,2) + (11.83 , 11,84)


Skriv et svar til: hjælpe. til 2D vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.