Fysik

Beregn Re(reynolds number)

07. oktober 2008 af bathory (Slettet)

En væske med r = 0,78 g/ml strømmer gennem en rørledning med en indre diameter på 5 cm. Flowet er 378 l/min og viskositeten er 34cP.

Beregn Re og afgør om flowet er laminart eller turbulent
 

Jeg mangler formlen for Re.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Den står sandsynligvis i din bog. :)


Svar #2
07. oktober 2008 af bathory (Slettet)

det gør den ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Sikker? Det lyder ufatteligt usandsynligt, at din lærer har sat dig til at regne noget ud, hvor du ikke har nogen udtryk for det.

Anyway, fra http://en.wikipedia.org/wiki/Reynolds_number

ReL=ρVL/μ


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

Reynolds tal er i øvrigt et udtryk for forholdet mellem inertikræfter (bevægelse) og "flydekræfter" (friktion) i en væskes strømning, dvs.

Re = inertikræfter/"flydekræfter" ( = bevægelse / friktion )

Heraf følger, at når bevægelsen i væskens strømning er meget større end friktionen, er Re højt og strømningen kan karakteriseres som turbulent. Er inertikræfterne derimod ikke så store, er Re lavt og strømningen er laminar. Grænserne for laminare og turbulente strømninger må helt sikkert stå i din bog ;-)

Håber det kan bruges :-)

JW


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2008 af mathon

R = (v*d)/σ..................(σ skulle have været et "ny", men SP' "ny" er stort set identisk med dets v)

[R] = [m/s * m * s/m2] altså ubenævnt

Reynold fandt, at når R overstiger 2300, bliver strømningen turbulent.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2008 af mathon

R = (v*d)/σ

hvor
v er stræmningshastigheden [m/s]
d er rørets diameter [m]
σ er væskens kinematiske viskositet [m2/s]


Skriv et svar til: Beregn Re(reynolds number)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.