Matematik

Hjælp matematik

07. oktober 2008 af Pindior (Slettet)

Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art. der lever i limfjorden. har man  fundet følgende sammenhæng

log x = 3 log x - 1,54

hvor y er antallet af æg, og x er tangloppens længde målt i mm

Beregn hvor mange æg der i følge model vil være i en 10 mm lang tangeloppe

Solve(logv=3*log*x - 1,54, v)  <--- er det rigtigt at jeg bruge dettte her?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja - det kan du dog godt gøre i hånden. Indsæt derefter x=10 og udregn y.


Svar #2
07. oktober 2008 af Pindior (Slettet)

lommeregneren kan ikke regne det ud når jeg skriver det her Solve(logv=3*log*x - 1,54, v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Så isoler v i hånden. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af mathon

log(y) = 3 log(x) - 1,54

log(y) = log(x3) - 1,54

y = 10log(x^3)/101,54

y = x3/34,6737 = 0,02884*x3

y = 103/34,6737 = 29
.........................................................

solve(log(y)=3*log(x)-1.54,y), når du husker

display: y = .02884*x3 and x ≥ 0

1,54  -->  1.54, da "dot" er decimaladskillelsestegn og komma er ordinært adskillelsestegn
 


Skriv et svar til: Hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.