Matematik

brug for hjælp til procentregning:D

08. oktober 2008 af klogemette (Slettet)

En person sætter 15000kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56%.

Hvor stort et beløb står der på bank kontoen efter 12år?

Med hvor mange procent vokser beløbet i løbet af 5 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Benyt følgende formel, som du sikkert har set før :)

Kn=K0*(1+r)n


Svar #2
08. oktober 2008 af klogemette (Slettet)

ok tak og det er i hvilken opgave jeg skal bruge den til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Isomorphician

K12 = 15000(1+0,0256)12

K12 = .....

.........

((1+0,0256)5 - 1)*100 = rentestigning på 5 år i procent.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Til dem begge.

Den første opgave:

K12 år=15000kr*(1+0,0256)12år

Nu skal du bare indtaste på lommeregneren :)

Den anden opgave:

Find ud af hvor mange penge du har efter 5 år, nu har du to beløb som du kan finde forholdet imellem.


Skriv et svar til: brug for hjælp til procentregning:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.