Fysik

normalkraft i cirkel bevægelse

09. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

hey...

Har en fysik opgave hvor en person på en isglat overfalde svinger en kasse , som er bundet til en snor, rundt i en jævn cirkelbevægelse med radius r, hastigheden v, og højden af personen er h. Desuden er kassens masse m.

Opgaven lyder på at bestemme normal kraften på kassen

Jeg er kommet så langt indtil videre, At var højden h af personen samme niveau som kassen ville vægten af kassen være lige stor som normalkraften, da systemet er i hvile vertikalt. altså Fn=m* g

Er den egentlige normalkræft på kassen da

Fn=m*g*cos(arctan(h/r)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Kan godt se hvad du mener, og det er egentlig meget godt tænkt.
Den skulle være holdbar nok.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af bboblzs (Slettet)

Tja det er en mulighed selvom jeg nok skulle mene, at cos skulle erstattes med sin.

Tror dog ikke den holder helt. Det er i hvert fald ikke en gennemført kraftanalyse.

Den rigtige måde at gøre det på, er at se, hvor stor snorkraften i vandret retning skal være for at holde kassen i en jævn cirkelbevægelse. Dernæst anvendes vinklen så til at finde snorkraftens komponent i lodret retning. tyngdekraften fratrukket den lodrette komponent af snorkraften er normalkraften

Hvis du læser opgavebeskrivelsen er det også oplagt, at du skal bruge v, hvilket du vil komme til på denne måde. For trænings skyld har jeg selv lavet den så du kan bare spørge hvis du sidder fast


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2008 af bboblzs (Slettet)

Jeg finder i øvrigt:

Fn=m(g-(hv^2/r^2))

altså med et bedre overblik

fn=m*g-m*v^2*h/r^2


Skriv et svar til: normalkraft i cirkel bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.