Matematik

Areal af trekant - vektorer!

10. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)

Jeg skal finde arealet af trekant ABC.

A (3,4)          B(-5,1)                C(7,10)

så kan jeg jo bruge denne formel: T = ½* |det( vektor AB, vektor AC)|

det får jeg så til: ½ || (-8*6) - (-3*4)|| = ½ | -36| = 18

MEN resultatet skal være 36. Er der nogen der kan se hvad jeg gør forkert?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2008 af c_aastrup

Skal og skal... jeg får det også til at blive 18, og din formel er helt rigtig.

Den eneste måde du kan lave resultatet om på er at bruge nogle andre punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2008 af BirdsTheWord (Slettet)

#0

Hvor har du resultatet fra?

Ofte laves der jo bevidst fejl i facitlisten fra udgiverens side.


Skriv et svar til: Areal af trekant - vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.