Matematik

Opgave.

13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

I en trekant ABC er siderne a og b lige lange, og vinkel C = 50 grader.

1) Bestem vinkel B.

2) Bestem a og b c = 25.

For at jeg kan finde vinkel B, bliver jeg nødt til at vide hvad a og b er, og derfefter benytte cosinusrelationerne.

Men, problemet er så - hvad er a og b? Og hvordan finder jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af Isomorphician

Udnyt at det drejer sig om en ligesidet trekant.

Derfor er vinkel A og vinkel B lige store.


Svar #2
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

#1

Det havde jeg ikk lige tænkt over, men ja du har ret!

180 - 50 = 130 / 2 = 65

Vinkel C = 50

Vinkel B = 65

Vinkel A = 65

På den måde har jeg bestemt at Vinkel B er 65 grader.

65 + 65 + 50 = 180 grader.

Tror du at det er rigtigt?


Svar #3
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

... Og hvordan løser jeg spørgsmål 2.

2) Bestem a og b så c = 25.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2008 af mathon

25 = c = 2(b*cos(65°))

a = b = 25/(2*cos(65°) = 29,5775


Svar #5
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Mathon

Smukt!

Det er noget jeg værdsætter rigtig meget!

Fortsat god aften - nat ;)


Skriv et svar til: Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.