Matematik

Funktioner.. hjælp..

19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg skal give et eksempel på en funktion f: R --> R der er strengt voksende og en funktion g: R-->R der er aftagende, men ikke strengt aftagende..

jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre og håber virkelig på at der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad betyder det, at en funktion er strengt aftagende/voksende?


Svar #2
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Hvis f´(x) > 0  er den strengt voksende

Hvis f´(x) er < eller lig med nul er den aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Så har du sådan set også svaret på, hvad du skal tegne. :)


Svar #4
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

problemet er at jeg skal finde to funktioner, der skal differencieres til f´(x) hvor den ene så skal være aftagende og den anden strengt voksende.. og derfor ved jeg ikke hvilke funktioner jeg skal bruge, da jeg ikke kan tænke mig til sådan noget:-) Har du et foreslag..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv med funktioner af typen: f(x)=ax+b.


Svar #6
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Så jeg skal bare sætte nogen tilfældige tal ind på a x og b plads..? og hvad så bagefter..? skal jeg så finde diskrimimnanten..? og derefter rødderne..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det er bestemt ikke nødvendigt - du har selv sagt, hvad der skal gælde for en aftagende og en strengt voksende funktion. Så er det bare at finde værdier for a og b, så det passer med, hvad du skal bruge.


Svar #8
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Har du evt et eksempel..?:-)


Svar #9
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp..?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Prøv at se, om f(x)=2x+3 er strengt voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2008 af a4b (Slettet)

Hej jeg hedder jens andersen og mangler at lave slutning om af dolken .... kan du sende mig email med slutning men omvendt [email protected] tak tak tak for skal bruge det til skolen tusind tak :)

Han standsede brat op. Barnet kom løbende imod ham med blussende kinder. Hans øjne strålede af glæde:

- Far, råbte han forpustet, vi har fundet dolken. Jeg havde glemt den oppe hos Preben!

Overrumplet stirrede han ned på sin søn. Hans skuldre sank umærkeligt sammen. Noget skred inde i ham som et væltet korthus. Mekanisk klemte hans hånd om drengens.

- Det var jo godt, sagde han tonløst. Hans hjerte slog uregelmæssigt som efter en længere løbetur. Benene føltes så tunge. De klare, skarpe tanker løb pludselig sammen i et sejt, uigennemtrængeligt vildnis. Noget faldt til bunds i ham med svimlende hast, et håb måske. Ingenting var forandret, måske fandtes der ingen mulighed for forandring. Oppe i stuerne ventede hans kone. Lettet ville hun vise ham dolken. Som altid ville de stå ude i køkkenet og tale sagte sammen, mens han sad og ventede på maden, grublende, ensom, irritabel.

Drengen så ængsteligt op på ham. Han måtte småløbe for at følge sin fars lange skridt.

- Hvorfor ser du ikke glad ud, far? spurgte han beklemt.

Han fik ikke noget svar.


alt det skal laves om please hjælp!


Svar #12
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

hvordan gør jeg det..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#12. Det har du selv skrevet ovenfor.


Svar #14
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

skal jeg udregne f´ ud fra f(x)=2x+3?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Jeps.


Svar #16
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Kan du også hjælpe mig med det..? er ikke så god til at udregne f´..?


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#16: For en funktion af f(x)=ax+b vil f'(x)=a.


Svar #18
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

så f´=2?


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#18: Jeps - er den så strengt voksende eller aftagende?


Svar #20
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

jamen så er den jo strengt voksende..?

kan du også hjælpe med en funktion der er aftagende.. altså ikke aftagende så den går helt lige, men aftagende så den går nedad, men gerne med lidt buler på..?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.