Matematik

Mat B, hjæælp hvor skal jeg starte

19. oktober 2008 af cecilienørgård1234 (Slettet)

Hey jeg skal til at lave en matematik opg men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal starte med, den lyder sådan her:

Lad f(x)x^2-5x+31

a)
f' '(1) og f ''(3) (lig mærke til at det er; f mærke af X og det samme i b'eren)

Skal jeg bruge p/q- metoden?

b)
Det punkt på grafen, hvor f''(x)=0

c)
Det punkt på grafen, hvor tangenten har en hældning på 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: f(x)=x2+5x+31

df/dx = 2x+5 = f ' (x)

Hjælper det dig videre?


Svar #2
19. oktober 2008 af cecilienørgård1234 (Slettet)

skriv lidt mere.... Det du gør er at bruge substitutionsmetiden, men så er det vel f' '(1)= 3x+5 ?


Svar #3
19. oktober 2008 af cecilienørgård1234 (Slettet)

f(x) = x^2 -5x + 31

Vi starter med at finde f'(x) ved at differentiere:

f'(x) = 2x - 5

a)
f'(1) = 2*1 - 5 = -3
f'(3) = 2*3 -5 = 1

b)
f'(x) = 0 <=>
2x -5 = 0 <=>
x = 5/2

c)
f'(x) er netop defineret som hældningen af tangenten til f(x), så
f'(x) = 1 <=>
2x -5 = 1 <=>
x = 3

eller hvordan?


Skriv et svar til: Mat B, hjæælp hvor skal jeg starte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.