Matematik

Kan ikke huske at opløse en ligning

20. oktober 2008 af Kupernikuz (Slettet)

Har en ligning som ser sådan ud:

x-(x*0,3)=70

Jeg ved godt at x=100 i det her tilfælde,
men hvordan finder man nu lige frem til det?
det er snart 15 år siden jeg sidst har arbejdet
med ligninger, så den er lidt rusten.

Ligningen kunne f.eks. se sådan ehr ud også:

x-(x*0,3)=750000

I det tilfælde kan jeg slet ikke se hvad x er lig med.
Så hvordan splitter man ligningen op, så den nemt kan udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du omskriver den bare.

x - (x*0,3) = 70

Er jo det samme som:

0,7x = 70

Og så er det ellers bare at dividere med 0,7 på begge sider så har du svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2008 af janko (Slettet)

som du har skrevet dit udtryk, kan x ikke være 100!....


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af janko (Slettet)

#1.. synes jeg har prøvet at at regne ud på mange måde og får x ≠ 100....

hmm


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2008 af janko (Slettet)

nåårhh,,, haha

jeg har regnet med ligningen x-(x*0,3) = 750000...

der fik jeg nemlig x ≠ 100!... my bad!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hm, er det ikke bare fordi den er lidt mærkeligt stillet op? Svarer jo bare til:

x - 0,3x = 70


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ah :)


Svar #7
20. oktober 2008 af Kupernikuz (Slettet)

Nåh ja... Tusind tak for indsrøjtningen af rustløsner :-)  Det hjalp den lidt på gled igen :-)


Skriv et svar til: Kan ikke huske at opløse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.