Matematik

2 vektorregningsopgaver

20. oktober 2008 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for hjælp til hvordan jeg skal løse de her vektorregningsopgaver. Det er ikke nogen jeg skal aflevere eller lignende. Så måske gider i løser dem fuldstændigt, da jeg har nogle andre næsten magen til, som jeg kan øve mig videre på... Det er lidt nemmere når man har et skabelon at gå efter, og så forstår jeg det nemmere...

(Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg laver pile, om jeg kan det herinde, så jeg skriver bare vektor skriver også tallene ved siden af hinanden i stedet for ovenpå hinanden. Altså det første er det der burde stå øverst)...

1) Giver vektor c = (-5   12)  Skriv vektor c på formen: vektor c = (længden af vektor c * cos v     længden af vektor c * sin v).

2) Om vektorerne vektor a og vektor b er givet: længden af vektor a = 5 og længden af vektor b lig med 7. Og vektor b*vektor a= -3. Beregn længden af vektoren vektor a+ vektor b.

Jeg håber på lidt hjælp.

Mvh. Christiane.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af c_aastrup

1) Du ved, at

Prøv at tegne en retvinklet trekant hvor vektoren er hypotenusen, og kateterne har længde hhv af første og andet koordinat, så kan du indse, at vinklen du søger vil være

2)

Du ved

og helt generelt, at

Så dermed kan vi regne

og dermed


Skriv et svar til: 2 vektorregningsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.