Matematik

funktion

20. oktober 2008 af zenati (Slettet)

Jeg skal vise at:

√(x+2*√(x-1)) = 1+√(x-1) for alle x≥ 1

Hvordan gør jeg det? har prøvet og kan ikke få det til at gå op...bliver bare andengradsligning, med mærkelige løsninger.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad mon der sker, hvis du sætter hele dit udtryk i anden potens?


Svar #2
20. oktober 2008 af zenati (Slettet)

Altså det her udtryk?

√(x+2*√(x-1)) = 1+√(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeps.


Svar #4
20. oktober 2008 af zenati (Slettet)

så giver det:

2*√(x-1)+x = (√(x-1)+1)^2

(ifølge cas)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Og hvad giver højre side, når du ganger parantesen ud?


Svar #6
20. oktober 2008 af zenati (Slettet)

Det samme som venstre side i svar nr. 4:P


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.