Matematik

Opgaven driller.. haster..

21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Opgaven lyder:

Betragt f : [0; 1] --> R givet ved f(x) = x^2 + 1, og g : [−2¼; 2¼] --> R givet ved
g(x) = sin(x). Ifølge sætning 3 findes et tal c, 0 < c < 1, så
f′(c) =f(1) − f(0)/1 − 0
.
Udregn c. Tilsvarende findes d, −2¼ < d < 2¼, så
g′(d) = g(2¼) − g(−2¼)/2¼ − (−2¼)
.
Der er mere end et d der opfylder ligningen ovenfor. Hvad er de mulige værdier for d?

Bemærk at hvis der står 1/4 så er det lig med pi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Føeste del:

f '(c)=1 =>

2c=1 >=>

c=½


Svar #2
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.. så det er svaret på første del..?

hvordan udregner jeg så d?


Svar #3
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

 g(2*1/4)-g(-2*1/4)/(2¼) − (−2¼) = 13,5664

g´(d) = 13,5664

er det rigtigt..? eller mangler jeg stadig noget..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Hvad laver du?

sin(2π)=0 og sin(-2π)=0

så du skal løse ligningen

g '(d)=0


Svar #5
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Okay, den havde jeg ikke lige regnet ud.. hvordan løser jeg den ligning..? kan simpelthen ikke finde ud af den opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

g '(d)=0

cos(d) = 0

d=½π  v  d=-½π

Find selv de to sidste løsninger.


Svar #7
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad det er for nogen løsninger jeg skal finde..?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Hvilke løsninger har ligningen cos(d)=0 i intervallet [-2π; 2π]?

Eller hvornår er cos(x)=0 i intervallet [-2π; 2π]?


Svar #9
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

hmm.. jeg er helt lost.. har ikke rigtig arbejdet med disse opgaver før.. er der en formel for hvordan man finder det..?


Svar #10
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp:-)


Skriv et svar til: Opgaven driller.. haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.