Dansk

Dansk stil , Meninger!

21. oktober 2008 af Lille'Camiillaa (Slettet)

Hey alle (:

Jeg ville høre om i ikke ville sige jeres mening om min stil?, og hvad i måske tror den ville give á karakter (:

jeg håber i vil være så søde, at sige jeres mening, fordi jeg er lidt fortabt på denne stil? , om det skal skrives mere på eller hvad?

Den glemte katastrofe

 1904 forliste et skib på vej til New York.
Det danske skib S/S Norge.
Skrevet af Camilla

Det startede for 102 år siden:

Turen startede d. 28. juni i 1904. Valdemar Johannes Gundel som var kaptajn på skibet, han havde selvfølgelig ikke regnet med ulykken.
Katastrofeskibet S/S Norge var klar til sin lange rute. Fra København til Oslo, fra Oslo til Kristiansand og til sidst New York. I starten gik turen som planlagt. Alt var normalt, og passagererne nød turen, for de fleste var spændingen på højdepunktet, for det var første gang de sejlede.
Der var 68 besætningsmedlemmer og 727 passagerer ombord. Både norske, danske, svenske emigranter, samt en del russiske jøder. De fleste rejste for, at tjene penge, men der var også nogle der rejste for, at få et bedre liv. De havde måske sparet sammen til billetterne længe, men det endte desværre meget tragisk.

Ulykken ramte:

Turen startede ved København, og sejlede langsomt til Oslo ved Kristiania for, at få nogle Norske emigranter om bord. Det tog et par timer, men der var heldigvis ingen problemer, så S/S Norge sejlede videre. Ved Kristiansand blev der stoppet en gang til for, at få flere passagerer om bord. Der blev sejlet igen. Efter det sidste stoppe sted, blev der ikke stoppet mere før lang tid. Der blev sejlet dag og nat, for at nå til New York. S/S Norge sejlede imellem Det Norskehav og Nordsøen.
Så blev der sejlet forbi Flannan Isles, og de nærmede langsomt til deres mareridt. Kaptajn V.J. Gundel var sikker på sin sejlrute, men pludselig ændrede han sin mening, Han begyndte, at sejle mod sydvest, og derefter fortsatte han ligeud mod vest. Han var blevet lidt forvirret, Kaptajnen kiggede febrilsk ud over havet, og fik øje på noget. Han tog hans kikkert, og så Rockall klippen. Klokken var 07.45 så han kunne tydeligt se den. Han ville ikke gøre passagererne bange, så han tog det lidt med ro. Men da han få minutter efter fandt ud af, han ikke kunne sejle udenom den, men nu blev han selv lidt bange. Han råbte og skreg til alle, at de skulle hejse de 8 redningsbåde ned med så mange mulige passagerer på som muligt. Der blev slynget og sparket for at rede liv, men det blev kun 251 af dem, der kunne komme med. Skibet blev langsomt synket til bunds. De kunne alle sammen høre de drukne personer, men kunne ikke gøre noget.


De overlevende

Der var ikke så mange som overlevede, ud af de 251 var det kun 160 af dem som overlevede, på vej ind i land. 22 af dem var kvinder, 25 var børn, 113 af dem var mænd. Mange døde af sult og tørst, på vej til land.

Dykkerekspeditionen

Hundrede år senere, juli 2004 blev der lavet en dykkerekspedition til vraget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af janko (Slettet)

Din opgave er meget kort og lader til at være begrænset...

Du kan jo evt. skrive, hvordan de overlevende passagererne oplevede rejsen.

kig på hans/sin

... men.. er ikke så fint at påbegynde en sætning med.

se på nutids-r


Svar #2
21. oktober 2008 af Lille'Camiillaa (Slettet)

#1 Okay tak , men havd tror du at karateren ville være?


Svar #3
21. oktober 2008 af Lille'Camiillaa (Slettet)

#1

Hvordan ville du da skrive, hvordan de overlevende passagererne oplevede rejsen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2008 af cecilielunaa (Slettet)

Den er meget kort og virker ikke som om der er en mening med historien.

Det med de overlevende passagere: du kunne skrive noget om konsekvenserne for dem, og om de fik traumer. Fokuser på en enkelt af personerne og hans hjemkomst. Hvordan er hans liv ændret osv.

Du kunne også godt skrive lidt mere i den del om skibet. En mere malende beskrivelse og fokuser på en person igen.

Kunne sagtens blive en spænende stil.

Som den er nu karakteren: 2


Skriv et svar til: Dansk stil , Meninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.