Kemi

Kemi - gået død

21. oktober 2008 af Fiskebenet (Slettet)

Hej derude

Kan en hjælpe mig med en opgave:

Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt chlor i stoffet til hydrogenchlorid. Den dannede mængde hydrogenchlorid opsamles og opløses i vand. Herefter titreres opløsningen med 1,000 M NaOH

Til titrering blev der anvendt 26,39 mL NaOH-opløsning

Beregn massen af chlor i den afbrændte prøve.

PS. Forinden har jeg fundet massen af C i CO2 til at være 0,63 g (hvis det kunne bruges)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Vensa (Slettet)

Hydrogenclorid reagerer med NaOH i forholdet 1/1. Altså  n(HCl)=n(NaOH). Find stofmængden af NaOH (n=c*V). Den er så den samme som stofmængden af hydrogenchlorid, af det jo var en fuldstændig forbrænding.

Du kan så finde massen af chlor ved m=n*M. Molarmassen af chlor kan findes i en databog, jeg mener, at den er 35,45g/mol

..:-)


Skriv et svar til: Kemi - gået død

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.