Matematik

Opgaven driller.. haster..

21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Opgaven lyder:

En kontiniert funktion springer ingen værdier over. Det er vigtigt at vi arbejder med de reele tal. Hvis vi fx arbejder med de rationale tal Q ville sætning 2 ike være rigtig. Så ville funktionen f(x)=x^2-2 nemlig aldrig antage værdien 0 selv om f(1)=-1 og f(2)=2

Hvorfor ville funktionen f=Q -> Q ovenfor ikke antage værdien 0?

kan det passe at svaret til opgaven er: Løsningerne til ligningen f(x)=0 er +-kvrod(2), som ikke er rationelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det lyder meget rimeligt, hvis jeg har forstået opgaven rigtigt :)


Svar #2
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Så er det bare det eneste man skal skrive.. eller har du en bedre ide til en opstilling?:-)


Skriv et svar til: Opgaven driller.. haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.