Matematik

Hælp søges (diff.)

21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

UDEN HJÆLPEMIDLER bestem k, så ligningen netop har en løsning

-2 * x2 + k * x - x - 2 =0

d = (k - 1)2 - 4 * (-2) * (-2)

d = k2 + 12 - 2k - 16

d = k 2 - 2k - 15

kan simpelthend ikke komme videre :( håber nogle kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For netop en løsning skal d=0 - benyt dette.


Svar #2
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

hvad mener du er overhovedet ikke med?? dvs. det jeg har lavet er forkert=


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har ikke lavet noget forkert. Du skal blot sætte d=0 for at finde en værdi for k.


Svar #4
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

ej seriøst hvad mener du ??

d = (k - 1)2 - 4 * (-2) * (-2)=0

d = k2 + 12 - 2k - 16= 0

d = k 2 - 2k - 15= 0
 

sådan eller hvaa?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Du ved vel, hvad det betyder for diskriminanten, at andengradsligningen kun har en løsning?


Svar #6
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvis d>0, hvor mange løsninger har din andengradsligning? Hvis d=0 hvor mange? Hvis d<0 hvor mange?


Svar #8
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

d<0 --> INGEN løsninger.

d>0  --> har to løsning

d = 0 -->har én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Præcis - og din ligning har kun én løsning og du har allerede fundet et udtryk for diskriminanten som funktion af k.


Svar #10
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

er det bare mig der er snot dum, men det her er jo ikke færdig ? og det er det jeg spørger om, hvordan man laver videre på det. jeg ved at resultatet skal være k= -3 eller 5.. og ved bare ikke hvordan man kommer frem til de to tal ?

-2 * x2 + k * x - x - 2 =0

d = (k - 1)2 - 4 * (-2) * (-2)

d = k2 + 12 - 2k - 16

d = k 2 - 2k - 15
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hehe, nej du er ikke snot dum bare lidt forvirret. Du har fundet et udtryk for diskriminanten som funktion af k:

d = k2-2k - 15

Du skal så finde ud af hvornår den oprindelige ligning har netop en løsning, og det har den når diskriminanten er lig nul. Altså når:

k2-2k-15 = 0

Så nu skal du bare finde de værdier af k hvor det er tilfældet, og det gøres bare ved at løse ovenstående som en sædvanlig andengradsligning.
 


Skriv et svar til: Hælp søges (diff.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.