Matematik

hjælp ønskes!!!

21. oktober 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Tegn trekant

g = 15

vinkel A = 70

vinkel c = 60

beregn arealet....

Hvordan løser jeg opgaven????


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

du kender to sider og en vinkel...

beregn arealet vha. formlen for A for en vilkårlig trekant!...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

beklager.. tog fejl, fordi jeg ikke havde set vinkel men blot et lille c


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

forestil dig at g = b og du ved at vinkelsummen af en trekant er 180º

vinkel B er derfor B = 180º - (60º+70º) = 50º

brug nu sinusrelation til at finde en af de øvrige siger og benyt formlen af slagen

T = ½ * a * b * sin (C)                        selvfølgelig afhængig af hvilken side du finder.


Skriv et svar til: hjælp ønskes!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.