Matematik

Farlig opgave.

22. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

Hej ..
jeg har denne her opgave, hvor jeg simpelthen ikke kan komme igang.

http://peecee.dk/upload/view/136586

Ville være dejligt hvis nogen endnu klogere hoveder end mit kunne løse den.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det er ren trigonometri. For at finde a eksempelvis skal du finde længden af pyramidestubbens skrå kant (kan vi kalde d). Du kan danne en trekant hvor siderne er:

d =?

e = (40-30)/2

f = 10

Og så er det ellers bare at bruge pythagoras:

d^2 = e^2 + f^2

Og så finder du ellers a ved:

a = 2d+30


Svar #2
22. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

jeg kan ikk rigtig følge med i det du beskriver .. kunne du beskrive mere præcist ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Vi skal have fundet længden af pyramidestubbens skrå sider da det fremgår af udfoldningstegningen at:

a = 2 * (Længden af skrå side) + 30

Måden vi finder længden af den skrå side på er ved brug af pythagoras. Forestil dig at du kigger ind på pyramiden fra siden. Så har du:

http://peecee.dk/upload/view/136604

Hvor du så bruger pythagoras.


Svar #4
23. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

Jeg kan altså stadig ikk få det til at passe. Undskyld for min dumhed .. :(
kunne du prøve, at vise mig selve beregningerne, fordi tror der er noget jeg gør fuldstændig galt :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

d^2 = e^2 + f^2

d = sqrt(e^2 + f^2)

d = sqrt(5^2 + 10^2)

d = sqrt(125)

d = 5*sqrt(5)

a = 2*d + 30

a = 10*sqrt(5) + 30 ≈ 52,36


Svar #6
23. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

eller nej , har fundeet ud af det :D
tak for hjælpen ;)


Svar #7
23. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

jeg kan altså ikk få den der c-værdi til at blive 6,18?

facit siger 6,18 -- men den er vel 5?


Svar #8
23. oktober 2008 af Jebediah (Slettet)

og hvordan finder man den der udnyttelsesprocenten?


Skriv et svar til: Farlig opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.