Matematik

Aflevering, i morgen! Hjælp til opgaver

22. oktober 2008 af Macimate (Slettet)

Hej, jeg er lige startet på gymnasiet efter sommerferien og har nu fået min første afleveringsopgave for i matematik, den er til imorgen og er helt lost i de følgende opgaver:

Opgave 1.


Bestem en ligning for den rette linje der går gennem punkterne (2,5) og (5,-4). Beregn y når x=8. Beregn x når y=14.
 

Opgave 2.
Undersøgelser har vist at lydens hastighed i luft ændrer sig afhængigt af luftens temperatur – jo varmere luften er jo hurtigere er lyden. Forskere har fundet ud af at sammenhængen kan beskrives ved ligningen
Y=344,2+0.59x
hvor y er lydens hastighed i m/s og x er temperaturen i grader celsius.
Hvor stor er lydens hastighed på en forårsdag hvor der er 15 0C?
Hvor varmt er det når lydens hastighed er 344 m/s?
Hvad er forskellen i lydens hastighed mellem en vinterdag hvor det er -10 0C og en sommerdag hvor det er 250C?


Opgave 3.
Så lidt kapitalfremskrivning. En kapital på 5000- fremskrives i 3 år med en rente på 10% p.a, derefter med en rente på 7% p.a i 4 år yderligere. Hvad er slutkapitalen?
Opgave 4.


En kapital er vokset fra 200.000,- til 280.507,19 kroner i løbet af 6 år. Beregn den årlige rente.

.. hvis jeg bare kunne få nogen til at klare en enkelt eller 2 af disse ville jeg være overlykkelig, ellers er jeg på skideren så at sige :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

opgave 1)

f(x) = -3x+11

regn selv de andre ud ved at putte dem ind i y og x ;)

opgave 3)

Kn = K0 * (1+r)^n

Kn = 5000 * (1+0,07)^3

Kn = 5000 * (1+0,10)^3

Regn dem ud :)

Det var alt fra mig denne gang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2008 af mathon

1)  beregn hældningskoefficienten, a

2)  indsæt i
y1 - ax1 = b og beregn b


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af mathon

opgave 2:

formlen er forkert
bør være
y = 344,2 + 0.59*(x-20)


Skriv et svar til: Aflevering, i morgen! Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.