Matematik

stx A 1.022

23. oktober 2008 af hot-hay (Slettet)

Jeg er kørt død i to opgaver, håber nogen kan hjæpe

En funktion f. er bestemt ved f(x)= -2x^3+x^2+4x-3

Vis at tangenten punktet P(0,f0) er parallel med 4x-y+2=0

1.025
Der er givet en funktion
f(x)=x^3-4x
Grafen for  f(x)afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.
a) Bestem arealet af denne punktmængde.
 

begge opgaver er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Bestem først f '(x) og derefter f '(0). Bestem derefter linjens hældning ved at isolere y.

Når f '(0) er lig med linjens hældning har du løst opgaven.

1.025

Løs ligningen f(x)=0 for at bestemme grænserne. Derefter er det integralregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2009 af trne (Slettet)

hvordan løses

0 = x^3-4x

uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af ibibib (Slettet)

Sæt x udenfor en parentes og benyt derefter nulreglen.


Skriv et svar til: stx A 1.022

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.