Fysik

er det rigtigt lavet?

24. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

Hej folkens

Vi lavede en forsøg med en geiger-tæller. Vi startede med at måle baggrundsstrålingen i klasselokalet i ca. 10 min. tid.

Jeg har to korte spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om:

For at regne ud, hvor mange tællinger der er kommet pr. sek siger vi så ikke : 227 (målinger for de 10. min) / 60 sek. = 3,78 Bq (Bequerel)?

Og tællinger, der kommer pr. min. i gennemsnittet, siger vi: 227 / 10 = 22,7 pr. minut


Svar #1
24. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

Har fået en spørgsmål hvor jeg skal se i hvilket af de fire tilfælder hvor vi lavede forsøget i, var aktiviteten
størst? og forklare rækkefølgen?
 

Er det nok med at skrive hvor aktiviteten var stærkest og bare rækkefølgen? Hvordan kan jeg forklare rækkefølgen, hvis fx. i klasselokalet har aktiviteten været størst (det er der mine tal er størst) og dernæst ude og så ved kælderen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

(227 impulser)/(600 s) = 0,38 s-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2008 af mathon

0,38 s-1 = 0,38 Bq


Svar #4
24. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

tak. Væres lærer skriver, at hvis 20 tællinger pr. sek. så kaldes det for 20 Bq?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

#4 korrekt


Skriv et svar til: er det rigtigt lavet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.