Matematik

matematik hjælp

25. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Jeg skal løse denne her opgave. Jeg har læst en masse besvarelser og hjælp herinde til samme opgave. De fleste henviser til idealgasligningen og noget med:P * V = P0* V0 . Det er allerede her jeg går helt tabt for jeg forstå ikke hvorfor den kan benyttes, den bliver jo ikke nævnt i opgave. Hvis vi nu går ud fra at jeg ikke kender den, men gerne vil løse opgaven ud fra P = k/V, hvordan gør jeg så?

Ja, jeg er virkelig desperat!!!!!!!

Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P=(1/2)^(h/5)
Volumen af en idealgas er ved konstant temp. omvendt proportional. 

a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen af jordoverfladen er 2 L. 
 

Pleeease........


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Det hører nu ind under fysik.

P*V=(1/2)^(h/5)*v= P0*V0. (V0 rumfang ved jordoverfladen). Løs denne ligning med hensyn til V


Svar #2
25. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Nej......det er en matematikopgave.

Tak for det, men det var ikke det, jeg skulle have hjælp til. Jeg har løst den på den måde du beskriver.

Men hvad er P0 og V hvis V0 er rumfanget ved jorden og P trykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af peter lind

P0 er trykket ved jordoverfladen. V er rumfanget i højden h med trykket P.


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.