Matematik

trigonometri - vigtigt. mangler hjælp

26. oktober 2008 af aware (Slettet)

jeg har nogle problemer, som jeg håber I vil hjælpe mig med at løse.

en flagstang står på et vandret underlag. når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13, 9 m.

flagstangens højde er 19,9 .

hvor lang er skyggen når solhøjden er 40 grader?

& hvad er solhøjden når skyggen er 10 m lang?

har virkelig brug for hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

tangens for den retvinklet trekant

tanA=a/b


Svar #2
26. oktober 2008 af aware (Slettet)

undskyld hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af peter lind

Tegn det op. Du vil få en retvinklet trekant hvor du kender en katetet nemlig flagstangens højde og en vinkel solhøjden. Derefter findes der færdige formler til at udregne resten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

b: skyggens længde, A:solhøjde

19,9/tan(40)=b 

tan(A)=19,9/10 <=> arctan(19,9/10)=A


Svar #5
26. oktober 2008 af aware (Slettet)

jeg har tegnet det op. men jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre. skal jeg sige tan (40) og hvad mere ?


Svar #6
26. oktober 2008 af aware (Slettet)

tusind tak for hjælpen, sjovt som jeg har siddet og stenet over det i lang tid.


Skriv et svar til: trigonometri - vigtigt. mangler hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.