Matematik

Eksponentielt voksende funtion

27. oktober 2008 af Joseyjosey (Slettet)

Opgaven er:

Om en eksponentielt voksende funtion f oplyses det at

f(3) = 4 og f(5)=36

Bestem en forskrift for f.

Og jeg er helt lost. s:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Når x vokser med 2 (fra 3 til 5) bliver y ganget med 9 (4·9=36). Det viser at a2=9 og dermed er a=3.

Beregn selv b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af mathon

...eller skrevet

Fy = 9 = Fx = a5-3 og a>1 da funktionen er voksende


 


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funtion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.