Matematik

søges hjælp, til en enkelt opgave..

27. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

Heej,
sidder virkelig fast i en mat-opgave, som jeg håber i kan hjælpe med.

Opgaven:
Det radioaktive stof tritium reduceres med 6% om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret?

og det er en mat-opgave (: på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

T½ = log(½) / log(k)

Hvor du har k givet som:

k = 1 - 0,06


Svar #2
27. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

det forstår jeg ikke, hvor kommer k fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

k er en konstant


Svar #4
27. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

er det så bare:

T½ = log(½) / log(1-0,06)
T½ = 11,20 år


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Kan være du kender den som:

T½ = log(½) / log(a)

Du har givet a i en eksponentialfunktion:

y = b * a^x

Hvor b er stoffets masse og a er procentdelen af stoffet som er tilbage efter 1 år (som decimaltal). I dette tilfælde får du at vide at der forsvinder 6% om året så efter 1 år er der:

100%-6% = 94% = 94/100 = 0,94

Tidspunktet hvor b er halveret kan så findes af:

T½ = log(½) / log(0,94)

Som du bl.a. kan se udledt her:

http://hjem.get2net.dk/niels.johnsen/expfunk/t2beregn.html


Svar #6
27. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

okay mange tak (:
 

men egentlig er det bare det her jeg skal bruge:

Tidspunktet hvor b er halveret kan så findes af:

T½ = log(½) / log(0,94)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: søges hjælp, til en enkelt opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.