Matematik

Hjælp til opgaver!

28. oktober 2008 af Guf123 (Slettet)

Hej

Jeg behøver hjælp til at løse følgende opgaver;

Opgave 1

Undersøg, om 2 er løsning til ligningen x^3 - 5x^2 + 3x + 6 = 0

Opgave 2

Løs ligningssystemet

-x + 3y = 6

2x + y = -5

Opgave 3

Reducer (x+y)^2 - 2xy, og isoler r i formlen l * r^2 + p = q

Håber der er nogen som kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

1) Sæt x=2 og se om det giver 0

2) Lige store koefficienters metode er den letteste vej frem (gang ligning (1) med 2 og adder de to)

3) Kvadratsætning og substraher, divider og kvadrer.

Til en anden gang, skriv hvad du har problemer med i stedet for blot at skrive opgaven ind, det viser ikke at du har prøvet... Med andre ord: stop copy pasting.


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.