Matematik

Hjælp til opgave! haster..

28. oktober 2008 af uddipigen (Slettet)

Hej alle :)

har fået en lidt dum opgave i min aflevering, som jeg simpelthen ikke kan løse.

Opgaven lyder: Betragt produktet af brøkerne:

3/2 gange 4/3 gange 5/4 ...a/b = 9

Hvad er summen af a og b?

Håber virkelig, at der sidder nogle kloge hoveder, der kan hjælpe mig.

Hilsen den forvirrede


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Hvad betyder 3/2 gange 4/3 gange 5/4 ...a/b = 9 ? Står der virkelig det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Hvis jeg forstår den rigtigt ville jeg gøre således:

Find et CAS-værktøj og skriv dette ind:

solve((Π(fra i=2 til x) (i+1)/i) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

\begin{equation}

solve(\prod_{i=2}^{x} \frac{i+1}{i} = 9,x)

\end{equation}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

... Hvordan fanden virker det LaTeX her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)


Svar #6
28. oktober 2008 af uddipigen (Slettet)

Jeg er meget glad for dit svar !- men er det muligt at få en lidt mere uddybende forklaring, er lige startet i 1.g - og har kun matematik på c niveau :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave! haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.