Matematik

Geometri

29. oktober 2008 af Negeberg (Slettet)

Jeg har ingen anelse om hvordan man regner denne opgave, håber i kan hjælpe

I en trekant er grundlinjen 14 cm. længere end højden. Trekantens areal er 156.
Beregn trekantens højde og grundlinje.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

højden er h>0
grundlinjen er h+14

T = ½*h*g = ½*h(h+14) = 156

½h2 + 7h = 156

h2 + 14h - 312 = 0, og h>0
hvoraf h beregnes.........


Svar #2
29. oktober 2008 af Negeberg (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad det sker mellem

½h2 + 7h = 156

og

h2 + 14h - 312 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af mathon

...der ganges med 2 for at slippe af med ½...


Svar #4
29. oktober 2008 af Negeberg (Slettet)

Jah, det fandt jeg ud af, mange tak. Det sindsygt meget rigtigt, men jeg forstår det stadig ikke. Altså jeg er kommet frem til det rette resultat


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.