Matematik

Differentieren

29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Funktion f er givet ved forskriften
f(x)=6/(x^2+2)

A) Vis, at
f^' (x)=(-12x)/((x^2+2)^2 )
 

Er der nogle som kan sige mig hvordan jeg skal komme i gang med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

du skal differentiere f(x)...


Svar #2
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

det ved jeg godt. Men hvordan kommer jeg i gang med det. Jeg kan ikke rigtig finde ud af at komme i gang med den. Jeg har ikke prøvet at gøre det med en brøk før.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af mathon

f(x) = 6/y og y = x2+2

f(x) differentieres med hensyn til x

f '(x) = 6*(-1/y2)*y ' = ............


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

k(x) = 6 / x                              g(x) = x2 + 2

k´(x) =  -6/x2                          g´(x) = 2x

f´(x) = k´(x) *g(x) + g´(x) * k(x)

f´(x) = (- 6 / (x2 + 2)2) * 2x

f´(x) = -12x / (x2 + 2)2


Svar #5
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

jeg forstå ikke lige den måde du har skrevet det på.

Hvis man astatter y^2 og y kommer den så til at se sådan her ud: 6*(-1/x^2)*x^2+2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

f´(x) = (fog)´(xo))


Svar #7
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Jeg kan ikke lige gennem skue hvilken måde du har gjort det på.

Vil du ikke prøve at lave den hele for mig. Så jeg kan se hvad du gør hele vejen igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

se #4... der er det hele lavet..

du skal huske, at det er en sammensat funktion.


Svar #9
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Jeg havde ikke lige set at du havde lavet det. Mange tak.


Svar #10
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

det er da produkt og brøk reglen som er brugt ?


Skriv et svar til: Differentieren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.