Fysik

Beregninger af fart og acceleration

29. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

Hey, jeg har et lille problem. Jeg har fortaget mig et forsøg med et lod der falder igennem en timer (100 prikker i sekundet på en papirstrimmel) og derpå skulle vise loddets acceleration og fart.

Problem er dog bare lige jeg ved ikke hvordan jeg kan bruge resultaterne til noget.

Her er et link til et excel ark med resultaterne, hvor jeg har prøvet at udregne fart og acceleration.

http://www.mediafire.com/file/myw03oaoqtt/Fysik - Det faldende lod.xls

Jeg får minus i acceleration nogle steder og under mig hvorfor jeg ikke får tyndeacceleration hvilket brude være gældende her på Jorden.

Rapporten med fremgangsmåde (docx format!): http://www.mediafire.com/file/ghzknzdmvyy/Det faldende lod.docx

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

mærk strimlen op i strimler á 10 prikmellemrum og nummerer dem

klip dem ud og klæb op på et ark

trappetrinene målt i cm udgør accelerationen i m/s2

................................................................................................

to nabostrimler har længderne a og b cm hvor b>a

hastigheden i n'te tiendedel sekund = (a cm)/((1/10)s) = 10a cm/s
hastigheden i (n+1)'te tiendedel sekund = (b cm)/((1/10)s) = 10b cm/s

amiddel ≈ amomentan = (vn+1- vn)/(0,1 s) = ((10b -10a) cm/s)/((1/10) s) = (b-a)10*10 cm/s2 =

(b-a)(100 cm)/s2 = (b-a) m/s2


 


Skriv et svar til: Beregninger af fart og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.