Fysik

hjæp til en lille opgave!

17. oktober 2004 af Usser (Slettet)
En person haler en spand vand, der vejer 12 kg ned på bunden af en brønd, der er 4 m dyb...

Hvor stort et arbejde udføre personen?
A= 12kg*9,82*4m= 471,36 J.... kan det passe?

og hvor stort et arbejde udføre tyngdekraften?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2004 af Peden (Slettet)

A = F * s

Men jeg tror ikke jeg forstår, sænker han spanden NED i brønden? I så fald laver personen ikke noget arbejde, men benytter tyngdekraften!?

Vi er enige om at det er en lodret brønd ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2004 af Mads (Slettet)

Nu er det MEGET lang tid siden jeg har haft fysik, men jeg er ret sikker på at med mindre du rent fysisk SKUBBER spanden ned i brønden, så er det tyngdekraften der udfører alt arbejdet.
Din udregning af arbejdet er korrekt, det er blot tyngdekraften der udfører det...

Når du skal have spanden op igen, derimod.....

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2004 af Mads (Slettet)

D'oh! For sent!

Svar #4
17. oktober 2004 af Usser (Slettet)

HOV!!! kom til at lave en fejl...
Der skal stå: En person haler en spand vand med massen 12 kg op af en brønd, der er 4 m... sorry!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Så er arbejdet som du selv skriver, og tyngdekraften har ikke udført noget arbejde, idet tyngdekraften ikke har bidraget til nogen flytning af spanden.

(Vi går ud fra at manden haler spanden op med konstant hastighed)

Svar #6
17. oktober 2004 af Usser (Slettet)

Ok... mange tak for hjælpen!!

Skriv et svar til: hjæp til en lille opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.