Matematik

irretrerende opgave :)

30. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

hey jeg har lavet de to første opgaver, men har et problem med den sidste, aner ikke hvad jeg skal?

har lige sat det hele ind her:

____________________________________________________________________________

Opgave 4
I et koordinatsystem er givet vektorerne , og .

Vektorerne og udspænder et parallelogram.

- Beregn arealet af dette parallelogram.

- Beregn vinklerne i parallelogrammet

- Bestem tallene s og t således at


For at finde arealet af et parallelogram, som er udspændt af to vektorer (a ?=(¦(a_1@a_2 )) og b = b ?=(¦(b_1@b_2 )) skal man bruge determinantformlen: |det(a ?, b ?) = ||¦(a_1&b_1@a_2&b_2 )|| = |a_1* b_2- a_2*b_1 |= |arealet af parallelogrammet|.

|det(a ?, b ?)|= ||¦(2&-6@-3&4)||=|2*4-(-3) *(-6)|=|-10|=10

Arealet af parallelogrammet er 10


Parallelogrammet ser således ud:

Hvis man skal finde vinklen mellem 2 egentlige vektorer skal man følge sætning 3:

Hvis a ? og b ? er egentlige vektorer og v er vinklen mellem dem, gælder at:
cosv= (a ?*b ?)/((|a| ) ? (|b| ) ? )

Først regner jeg den vinkel ud jeg har valgt at kalde A:


a ?*b ? = 2 * (-6) + (-3) * 4 = - 24

|a ? | = √(2^2+(-?3)?^2 )= √13

|b ? | = √(?(-6)?^2+4^2 )= √52

Cosv = (-24)/(√13*√52 ) = -0,923076

v = cos-1(-0,923076) = 157,38°

Og da vi har med et parallelogram at gøre, så vil det sige at den overfor liggende vinkel er den samme altså at A = C = 157,38°


Så får at finde de 2 andre vinkle kan vi bare sige, da vi ved at der er 360° i en firkant, 360° – (157,38° * 2) = 45,24° , og det dividere man så med 2 for både at finde vinkel B og D, da B = D.
45,24° / 2 = 22,62°

Det vil sige at vinklerne i prallogrammet er:

A = 157,38°
B = 22,62°
C = 157,38°
D = 22,62°
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Jean

- Bestem tallene s og t således at ...?


Skriv et svar til: irretrerende opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.