Matematik

Forskriftsfunktion for areal af trekant mm.

31. oktober 2008 af Moustahy (Slettet)

Har fået en hjemmeopgave, men forstår ikke helt hvad jeg skal i to af opgaverne.

1) Arealet af trekant Tn er en funktion af trekantens nummer n.

Bestem en funktionsforskrift for denne funktion.

Jeg har ingen ide om hvad denne funktion går ud på.

2) Begrund, at arealet af en vilkårlig sømbræt- trekant er et tal på formen P/2, hvor P er et naturligt tal.

Dette spørgsmål har jeg ingen ide om hvordan skal besvares.

Håber at der er nogen der kan hjælpe.... meget gerne skåret ud i pap.

På forhånd tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af c_aastrup

Har du ikke nogle tegninger der forklarer hvad disse trekanter er for nogen?


Svar #2
01. november 2008 af Moustahy (Slettet)

Nej... Det er derfor at jerg ikke aner hvad jeg skal tage udgangspunkt i, i besvarelsen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... trekant Tn må da på en eller anden måde være defineret .. evt. tidligere i opgaven???


Svar #4
01. november 2008 af Moustahy (Slettet)

Ikke trekant Tn, men andre trekanter ved navn T1, T2, T3 osv der alle følger en bestemt udvikling på et sømbræt.

Udfra Pick's teori om at beregne sømbræts trekanter, er T1's areal= 1, T2's areal =2, T3's areal= 3 og sådan fortsætter udviklingen... med en arealstigning på 1, fra trekant til næste trekant i rækken.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Jamen så giver svaret på 1 sig selv ikk? - areal(Tn)=n (trekantens index er lig arealet)

Svaret på 2 er vist ikke defineret ud fra hvad du pt har skrevet -___-


Skriv et svar til: Forskriftsfunktion for areal af trekant mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.