Fysik

2 små opgaver NEWTON

02. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

1. En klods glider ned af et skråplan med hældningsvinklen a=26º. Gnidningskoefficienten mellem klodsen og skråplanet er μ=0,45

Beregn klodens acceleration:

a=g*sin(a)-μ*g*cos(a) ⇒9,82m/s2*sin(26)-0,45*9,82m/s2*cos(26)=0,33m/s2, passer det ?
 

Vi giver  nu klodsen et skub, så den glider et lille stykke op ad samme skråplan, inden den stander.

Overvej kræfternes retninger i dtte tilfælde, og beregn klodsens acceleration, under bevægelsen opad.

er helt blank der, nogen der vil hjælpe mig :)?

2. Kusken udbryder:"Hyp!", men den tænksomme hest nægter kategorisk, idet den henviser til newtons 3. lov om aktion og reaktion:"Vognen trækker lige så meget i mig, som jeg i den. Jeg rokker mig ikke af stedet"

HVad skal kusken egentlig sige til hesten for at overbevise den om, at de skal køre alligevel.

ps. vognen er selvfølgelig en med 2 hjul :),

nogen der kan hjælpe mig med dette forunderlige spørgsmål :)?

på forhånd tak (L


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af peter lind

Kraften peger i modsat retning af bevægelsesretningen. Den er det du har beregnet i første spørgsmål.

3) Det er en indre kraft mellem hest og vogn. Det man skal bruger er den resulterende kraft på hest+vogn. Kræfterne kommer via kontakten til vejbanen


Svar #2
02. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

så det har intet med gnidningskraften at gøre eller hva ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af peter lind

Jo da. Den resulterende kraft er  summen af tyngdekraften og gnidningskraften, som du har beregnet i spørgsmål 1.


Skriv et svar til: 2 små opgaver NEWTON

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.