Matematik

hjælp med matematik

02. november 2008 af amaliiie (Slettet)

hej.

jeg har en opgave jeg er gået istå i og mangler lidt hjælp :)

har en tabel med årstal fra 1988 til 2000 og elforbrug for årene

elforbruget kan beskrives med en  lineær model f(x)=ax+b
hvor x er antal år efter 1988 og f(x) er det årlige elforbrug.

jeg skal så bestemme a og b? og her er jeg så gået i stå?

hvordan regner jeg det lettest ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af mathon

indsæt to tabelværdipar
i

 y = ax+b

og du har to ligninger med to ubekendte a og b

y1 = a*x1 + b

y2 = a*x2 + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af Jean

Hvis du har flere talpar (elforbrug for flere årstal) skal du formentlig lave en lineær regression (siger det dig noget?)


Svar #3
02. november 2008 af amaliiie (Slettet)

ja det gør det..

det må jeg lige prøve :) mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.