Matematik

Integration

02. november 2008 af Weberen (Slettet)

Bestem, ved integration ved substitution, nedenstende ubestemte integraler:

∫(1+sin(x/3)) dx

Kan ikke få den til at regne det ordentligt ud i TI. eller få den til det rigtige facit i hånden...

Kunne godt lige bruge lidt hjælp så kan jeg de andre bagefter :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

∫(1 + sin(x/3))dx

= ∫(1)dx + ∫(sin(x/3)dx

{Lad u = x/3 så dx = 3 du}

= x + 3·∫sin(u)du

= x - 3·cos(u) + k

= x - 3·cos(x/3)dx + k


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

dx skal jo nok fjernes efter det sidste =, så resultatet er

x - 3·cos(x/3) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af Arctan (Slettet)

#2.

Naturligvis, det var en smutter. :-)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.