Matematik

hjælp? matematik

03. november 2008 af amaliiie (Slettet)

har en opgave jeg slet ikke kan komme igang med. den lyder:

på en ø med 100 indbyggere spredes en sygdom under sygdommen holdes øen isoleret. en model for udbredelsen af sygdommen på øen antages det, den hastighed med hvile antallet af syge vokser opfylder ligningen: f ' (t) = 0.030103(1000-f(t))

hvor f (t) betegner antallet af syge til tiden t

bestem en forskrift for f(t) idet  f (0) = 200

nogle der har lyst til at hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Danielras (Slettet)

Differentialligningen er af typen:

dy/dx = ay + b

Du skal dog lige omskrive den en smule (gang ind i parentesen) før du kan se at den er på den form.

Prøv at kig i din bog, der er helt sikkert en forklaring til hvordan en differentialligning af denne type løses.


Svar #2
03. november 2008 af amaliiie (Slettet)

puha, det må jeg prøve :)


Svar #3
03. november 2008 af amaliiie (Slettet)

er ikke med på hvordan du kommer frem til det ?

har fundet ud af vi skal bruge begrænset vækst og brug af f ´ (x) = k * ( G - f (x) )


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af Danielras (Slettet)

Så bruger du bare den. Resultatet vil højst sandsynligt blive det samme.


Svar #5
03. november 2008 af amaliiie (Slettet)

er  der måske en der så kan fortælle mig hvordan jeg finder a?

er lidt væk i den her opgave.     


Svar #6
03. november 2008 af amaliiie (Slettet)

hovsa, har fundet ud af det. tak for hjælpen..


Skriv et svar til: hjælp? matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.