Matematik

Cirkel

03. november 2008 af sira (Slettet)

En cirkel er givet ven ligningen (x-2)2 + (y-4)2 144. Cirklen har to tangenter, der er parallelle med linjen l bestemt ved l; 4x + 4y - 1 = 0.

Bestem koordinatsættet til røringspunkterne R1 og R2 for de to tangenter?

Hjælp har ikke meget forstand på cirkler :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Isomorphician

Hint:

Radius står vinkelret på en tangent.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2008 af DMUS (Slettet)

Hint:

Denne type opgave er besvaret 110 gange før på dette forum. :)


Svar #3
03. november 2008 af sira (Slettet)

Kan du ikke lige skrive hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af mathon

l: har normalvektor r [4,4]

linjen gennem C(2,4) vinkelret på de to søgte tangenter gennem deres røringspunkter har retningsvektor r [4,4]

og dermed parameterfremstillingen

(x,y) = (2,4) + t(4,4) eller skrevet

x = 2+4t
y = 4+4t              øverste ligning subtraheres fra nederste

y - x = 2 eller

y = x+2

for at finde røringspunkter
benyttes at

(x-2)2 + (y-4)2 = 144  og  y = x+2
hvoraf

(x-2)2 + (x+2-4)2 = 144   som reduceres til

x2 - 4x - 68 = 0
hvoraf for røringspunkternes 1.koordinater

x € /{2-6√(2),2+6√(2)}......


Svar #5
03. november 2008 af sira (Slettet)

Har man så fundet røringspunkterne?

:-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2008 af mathon

...nej - du skal beregne røringspunkternes 2.koordinater...


Svar #7
04. november 2008 af sira (Slettet)

#6 Er det på samme måde eller hvordan?

:-(


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2008 af mathon

y = x+2   anvendes to gange

y = (2-6√(2))+2 = 4-6√(2)

y = (2+6√(2))+2 = 6+6√(2)
dvs.

R1 = (2-6√(2),4-6√(2)) = (-6.48528;-4.48528)

R2 = (2+6√(2),4+6√(2)) = (10.4853;12.4853)


Svar #9
05. november 2008 af sira (Slettet)

hvordan skal jeg skrive det ind som på #8 eller #4?


Svar #10
05. november 2008 af sira (Slettet)

Hvordan får men den anden røringspunkt det forstår jeg ikke.

Hjælp jeg er virkelig LOST :-(


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2008 af mathon

...både #4 og #8...


Svar #12
05. november 2008 af sira (Slettet)

tak skal du have


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.