Matematik

Elevation og Acceleration opgaver

03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

  Hej, jeg kunne godt bruge noget hjælp til to fysik/matematik opgaver, og jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig hurtigt, da jeg gerne ville bruge svarene idag.

Første opgave lyder:
Verdensrekorden i kuglestød er 23,12m, og den optimale elevation ved kuglestød er 45 grader.

- Bestem kuglens stighøjde og begyndelses hastighed.
Jeg er ret lost, har ikke rigtig nogle idé om hvordan de to værdier skal findes.
Men kan det ikke have noget at gøre med denne formel:?
Y = - 1/2g/v02 × cos2(α) × x2 + sin(α)/cos(α) × x

og hvis ikke hvad skal man så? :(


Anden opgave lyder:
En bil kører med hastigheden 30m/s og bilen bremser med en acceleration -3,0m/s2
- Hvor lang tid går der før bilen stopper. Og hvor langt kører bilen mens den bremser


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du ikke regner med luftmodstand er den maksimale højde det sted, hvor kuglen er nået halvvejs ud på sin strækning. Dvs., at du skal indsætte den halve værdi af kastets længde som x og derefter udregne y. Begyndelseshastigheden burde du kunne udregne ved at indsætte y=0 og x=23,12 og alpha = 45 grader. :) Der er således to ligninger, du skal løse.

Til den anden opgave skal du bruge ligningerne for bevægelse med konstant acceleration.


Svar #2
03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

hmm okay, lad mig lige prøve mig frem herinde, så kan du forhåbentlig hjælpe mig,

y = 0 

0 = (-1/2*9,82m/s2 / V0^2 * cos^2(45)) * 23,12 m^2 + sin(45)/cos(45) * 23,12m

V0^2 = (-1/2*9,82m/s2 /   cos^2(45)) * 23,12m^2 + sin(45)/cos(45) * 23,12m

    =  et fuldstændig latterligt resultat... jeg må have gjort noget forkert ...


Svar #3
03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

og til den anden opgave, jeg har ikke hørt om ligningerne for bevægelse med konstant acceleration, kan du muligvis skrive dem jeg skal bruge herind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Du har sikkert hørt om dem:

s(t) = s0+v0t+0.5at2

v(t) = v0+at

a(t) = a,


Svar #5
03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

 ja det har jeg :) ..

men kan du ikke hjælpe med den første opgave, ved slet ikke hvad jeg skal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2008 af mathon

stighøjden er

ymax = voy2/(2g)

vox = vo*cos(45°) = vo/√(2)

voy = vo*sin(45°) = vo/√(2)

xk = (23,12 m) = 2vox*voy/g = vo2/g     

hvoraf

vo =  √((23,12 m)*(9,82 m/s2))


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2008 af mathon

xk = xmax


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2008 af mathon

vo = √((23,12 m)*(9,82 m/s2)) = 15,07 m/s


Skriv et svar til: Elevation og Acceleration opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.